Welkom in Zoersel

KOMDISPRUUVEBAOSMOEMOE op 30 juli

Op 30 juli gaan we weer fietsen en genieten in het leuke Land van Playsantiën; 

KOMDISPRUUVEBAOSMOEMOE is er met een leuke fietstocht langs de mooiste paadjes van Zoersel en Zandhoven en met een zevental lekkere proevertjes uit eigen streek. Starten kan tussen 9u00 en 13u00 in het lokaal van de Lindekring in de Kapelstraat in Zoersel of op het domein Hooidonk in Zandhoven.

Bij de eerste editie van ons drieluik noteerden we een 1600 inschrijvers. Kunnen we op 30 juli dit record breken ?

Een mooie afgepijlde fietstocht van een 40 km, zeven lekkere proevertjes op mooie locaties, animatie bij het terugkeren en onderweg nog wat leuke dingen te zien, meer is er niet  nodig om het naar je zin te hebben. Is 40 km niet lang genoeg ? Doe dan één van de vele terrasjes onderweg in ons leuke land, maar zorg dat je voor 18u00 binnen bent !!

Inschrijven kan je op de dag zelf aan de startposten, waar je de nodige bonnetjes en routebeschrijving krijgt.

Tot op 30 juli

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !