Welkom in Zoersel

Nieuwe activiteiten

Paddenstoelenwandeling op 1 oktober

Provincie Antwerpen (apb) vroeg of er in onze streek zaken georganiseerd werden die te maken hadden met paddenstoelen. Ze willen die promoten en dus willen wij dat zeker ook. Gezien onze rijke natuur in Zoersel en omstreken zou het verwonderlijk zijn, moesten dat niet het geval zijn.

De herfst is natuurlijk de periode voor het zoeken van paddenstoelen. Natuurpunt De Voorkempen, een zeer actieve vereniging uit onze buurt, nodigt iedereen uit op 1 oktober aan het kruis van Blommerschot en dit van 9u30 tot 12u00, voor een paddenstoelenwandeling olv een expert in de materie.

Inschrijven noodzakelijk via tel 03 383 07 12 of lemoinepaul@hotmail.com en dit voor 26/9.

Bijeenkomst aan het witte kruis van Blommerschot, adres Kruisdreef (nabij grens Pulderbos/Zoersel) bij infobord natuurgebied 

Leden Natuurpunt : gratis, niet-leden 1 € ter plaatse te betalen

Hoe bereiken : afrit 20 van E34, dan rechts naar Malle/Zoersel rijden, thv benzinestation tweede straat rechts (Drengel) inrijden. Tweede geasfalteerde weg rechts inrijden (Einhovensebaan) en dan juist voor de brug over de E34 links de Kruisbaan inrijden en doorrijden tot wit kruis.

Paddenstoelen zijn mysterieus : alleen de (verzamel)naam al ! Als je dan eens kijkt naar de namen van de verschillende soorten, verbaast het ons nog meer : Judasoor, Elfenbankje, Braakrussula, Parelamaniet....

Ze schieten razendsnel de grond uit in een jaargetijde waarin veel andere planten het voor bekeken houden. En als je per ongeluk een verkeerde in de pan gooit, vertel je het waarschijnlijk niet meer na. We gaan wandelen in één van de mooiste natuurgebieden van de streek op de grens van Zoersel, Vorselaar, Malle en Zandhoven. Onder leiding van een expert gaan we op zoek naar die wonderbaarlijke schepsels, die de paddenstoelen zijn.

Dit keer een andere manier om de rijkdom van onze Kempen te ontdekken ???

Uitzonderlijk concert op 7 oktober

Ons Pecheurorgel (1712 !!!) staat ook weer in de belangstelling. Omwille van de uitzonderlijke kwaliteit en klankkleur van ons orgel heeft men de Sint-Elisabethkerk gekozen als locatie voor een optreden van Graces and Voices op 7 oktober om 20u00.

Meer info voor beide evenementen : zie de betreffende pagina in ze "voorbije- en nieuwe activiteiten"

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !