ARCHEOLOGIEDAGEN IN ZOERSEL OP 26, 27 en 28 MEI

Toerisme Zoersel doet mee aan de Archeologiedagen in samenwerking met de Erfgoedcel van het Regionaal Landschap de Voorkempen.

Op vrijdag 26/5 is het beurt aan schoolklassen.

Op 27 en 28 mei van 10u00 tot 17u00 is de tentoonstelling "De Boer....hij ploegde voort" gratis te bezoeken met thema's als het boerenleven in Zoersel van 3000 jaar geleden, van de middeleeuwen maar ook van rond 1830 en van 1900 tot 1950.

Heel wat archeologische vondsten komen aan bod met maquettes (zie foto), videobeelden, beeldschermen. Ook de Grimon-vondsten die recent in het nieuws kwamen, komen in de tentoonstelling voor. 

Op zaterdag 27/5 komt een archeoloog vertellen hoe dergelijke opgravingen gebeuren met focus op wat er in Zoersel gevonden is aan de Graffendonk en op de site van de huidige BIB. 

We focussen op archeologiefanaten maar ook op gezinnen met kinderen, die hun kroost kunnen laten kennis maken met vondsten uit het verre verleden. De kinderen kunnen zelf archeoloog spelen, een 3000 jaar oude hoeve opbouwen, een puzzel maken, zich kleden zoals we hier 100 jaar geleden gekleed waren. Er zijn ook workshops voor kinderen met als thema "Wat hebben we opgegraven ?"