BELANGRIJK NIEUWS VOOR HET LINDEPAVILJOEN !!!!

Einde 2019 kregen we het heuglijk bericht dat we terug aanzienlijke Europese (LEADER-)subsidies kunnen ontvangen en dat ons subsidiedossier dat we via Land van Playsantiën indienden, is goedgekeurd. Voor elke 2 euro die we krijgen, moeten we daar ook 1 euro eigen middelen voor in zetten.

De gemeente Zoersel doet een stevige duit in het zakje en ook het Land van Playsantiën en Toerisme Zoersel zelf, helpen mee om aan dat bedrag te komen. Samen met de gemeente Zoersel wordt nu overlegd hoe dat zal gebeuren.

In de loop van 2021-2022 wordt het project uitgewerkt. We hopen dat alles klaar is tegen de paasvakantie van 2022. 

Het bestaat uit twee delen :

  • in het Lindepaviljoen willen we een project realiseren om kinderen en jonge gezinnen aan te trekken.  Het rijk landbouwverleden van Zoersel willen we daarbij van onder het stof halen. Reeds in de late bronstijd en de vroege ijzertijd (zo'n 3000 jaar geleden) stonden er boerderijen in Zoerseldorp en waren er begraafplaatsen rechtover het Lindepaviljoen. Er werden ook mooie sporen gevonden van een middeleeuwse in Zoerseldorp waar nu de bibliotheek staat. We willen kinderen en hun (groot-) ouders en ook de schoolklassen daar op een leuke manier mee laten kennis maken.
  • van de omgeving van het Lindepaviljoen willen we een "toeristische onthaalpoort" maken. Wandelaars, fietsers, passanten allerlei en ook eigen inwoners zullen er kunnen genieten van een mooi en zonnig rustpunt en picknickpunt met info over de streek, over het Lindepaviljoen en over het landbouwverleden van Zoersel. De oude tractor die er reeds staat maakt daar deel van uit !

Zo wordt ons Lindepaviljoen weer een beetje meer een plaats waar het in alle seizoenen goed vertoeven is en waar je ook iets kan beleven als het gebouw gesloten is.