KOPPEN VAN ZOERSEL : Lindepaviljoen

De mooie tentoonstelling van natuurfoto's in het Lindepaviljoen gemaakt door fotoclub Obscura, gaat vanaf 6 juli gedeeltelijk de archieven in. Ze wordt vervangen door een nieuwe tentoonstelling "Koppen van Zoersel".

Het betreft mooie foto's en intervieuws van mensen die in Zoersel wonen of werken en heel gepassionneerd bezig zijn met natuur en landbouw

Er is daarvoor in Zoersel een heel groot aanbod van dergelijke personen. We kozen er een 20-tal uit.

We hadden er veel meer kunnen nemen, maar de ruimte ontbreekt ons en de mensen die we kozen staan symbool voor alle anderen die met natuur en landbouw bezig zijn. 

Dus weer iets nieuws in het Lindepaviljoen en een reden om zeker nog eens langs te komen. Dat kan iedere zondag en feestdag van 13u00 tot 17u00. Groepsbezoeken met gids zijn ook mogelijk en kunnen geboekt worden via deze website.

Intussen is één van onze meest typische "koppen" overleden. Fons Hens, de boer van het Zoerselbos, is gestorven en intussen ook begraven. Zijn interview en zijn mooie foto in het Lindepaviljoen zijn zeker een eerbetoon aan deze eenvoudige maar toch zo sympatieke en boeiende man uit het Groot Boshuis. Hij kon vertellen als de besten en was een boer in hart en nieren. We zullen deze "kop" zeker missen.

De Koppen zijn te zien in het Lindepaviljoen vanaf de eerste zondag van het paasverlof en dit tot 15 augustus 2019

Dan komt er een tentoonstelling van Diana Coppens met haar werk. Zij is de dochter van de twee kunstenaars die de lindeboom beeldhouwden !