LINDEPAVILJOEN WERD KINDERPAVILJOEN OP 1 EN 2 APRIL

Lindepaviljoen wordt KINDERpaviljoen en lancering van twee gezinsvrindelijke fietsroutes in Zoersel

Lindepaviljoen werd KINDERpaviljoen en lancering van twee gezinsvriendelijke fietsroutes in Zoersel

Het was op 1 en 2 april een leuke bedoening in het Lindepaviljoen van Zoersel. De nadruk lag op kinderen. We mochten een 160 bezoekers ontvangen. Overal waren kinderen druk bezig met het graven in de archeologenbak, het in één steken van een ijzertijdhoeve, het maken van een puzzel of het draaien van de lotelingtrommel. Ook de volksspelen waren druk bezet.

De oudste kinderen bekeken met veel interesse de tentoonstelling en de beeldhouwwerken. De kleinste kinderen geraakten niet voorbij de twee tafels met legoblokjes !

Hoewel het weer koud en nat was, gingen sommigen toch op pad om de speeltractor uit te proberen of de doolhof op te zoeken.

Velen namen ook brochures mee van de gezinsfietstochten die op 2 april gelanceerd werden. Wie op 2 april de route niet reed omdat het te koud was, kan dat op een later tijdstip zeker. 

Eén en ander past in een reeks van gelijkaardige 10 routes, die gerealiseerd zijn in de gemeentes Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel en gelanceerd worden door het Land van Playsantiën, een samenwerkingsverband van deze 5 gemeentes.

De data voor de lancering van de andere routes zijn de volgende : Ranst op 26 maart 2023, Zoersel op 2 april, Zandhoven op 23 april 2023, Malle op 18 juni 2023, Lille op 14 juli 2023. Alle routes zijn na hun lancering beschikbaar in het Lindepaviljoen, dat vanaf 8 april tot einde september terug open is voor het publiek op alle zaterdagen, zondagen en feestdagen van 13u00 tot 17u00. 

Daar kan iedereen gratis terecht voor toeristische info, een bezoek aan de Lindeboom en zijn takken en aan de tentoonstelling “De Boer…. Hij ploegde voort”.

Vriendelijke groeten,

vzw Toerisme Zoersel