MET DE STOOMTRAM door Zoersel en omstreken

Het Land van Playsantiën waaronder Zoersel ressorteert, startte voorjaar 2019 met het maken van een toeristische promotiefilm over een rit met de stoomtram in 1910 door Zoersel en omstreken. De firma Sandhills Studios uit Zandhoven maakt de film.

Bedoeling is te tonen hoe mooi onze streek toen wel was, maar ook nog steeds is. Vele mooie hoekjes, die toen nog niet toegankelijk waren, zijn dat nu wel en daar genieten we nu ook van !!

De eerste tram rijdt van Borgerhout over Schilde, Sint-Antonius, West- en Oostmalle en zo naar Wechelderzande Lille en Poederlee.  De schrijver Georges Eekhoud, die een boek schreef over Zoersel (Le Terroir Incarné) en over de Zoerselse familie Bartholomeeussen,  rijdt mee in de tram. Hij wil de mooie Kempen houden zoals ze toen waren.

Een tweede rit begint ook in Borgerhout en die rijdt over Wommelgem, Ranst en Broechem naar Zandhoven en Zoersel. In die tram vinden we de heer Schellekens. Hij stond aan de wieg van de fruitteelt in Broechem en wil de Kempenaren meer welstand geven.

Beiden vinden we mekaar in het Boshuisje in Zoersel, waar ze zich afvragen hoe de Kempen er 100 jaar later er zullen uitzien ! Die vraag wordt in de film dus beantwoord.

Zo kunnen we een groot deel tonen van het land van Playsantiën en dit zowel nu, als honderd jaar geleden. 

De première is voorzien voor 24/5 in de Kapel in Zoersel. Er zijn speciale en, gratis vertoningen voor de Zoerselse bevolking op zondag 7 juni en dit om 10u00, 11u00, 12u00, 13u00, 14u00, 15u00 en 16u00.