ORGELFIETSTOCHTEN IN HET LAND VAN PLAYSANTIËN op 18 en 25 JUNI

Exclusieve orgelfietstochten in het Land van Playsantiën

Op 18 en 25 juni organiseert het Land van Playsantiën een orgelfietstocht door de gemeentes Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel. Het wordt een mix van een leuke fietstocht, mooie landschappen, een picknick in het groen en vooral mooie muziek gebracht door Jan Van Mol, een befaamd en internationaal bekend organist.

Zo brengen we zeer mooi klinkende orgels, die nu meestal weinig aan bod komen, weer in de belangstelling en dit met muziek aangepast aan het orgel.

De twee fietstochten doen telkens vier andere kerken aan met interessante en soms historische orgels. Je kan dus beide tochten rijden. Per orgel wordt een miniconcert en uitleg gegeven over het orgel en de kerk.

We doen de tocht per fiets, maar wie liever niet fietst of bij zeer slecht weer, kan men de tocht ook per auto doen. De tochten lopen over ca. 45 km en duren tot de late namiddag.

 

Praktisch :

We vertrekken telkens om 11u00 aan de Sint-Elisabethkerk in Zoersel (deelgemeente Zoersel), waar we eerst het historische en merkwaardige Pescheurorgel  beluisteren. Daarna gaat het in groep naar de volgende afspraken.

Inschrijven en betalen vooraf, is noodzakelijk en kan tot één week voor de fietstocht (dus tot 11 juni voor de eerste tocht en tot 18 juni voor de tweede tocht). De deelnameprijs bedraagt 15 € (verzekering, folder met orgelbeschrijving en picknick zonder drank inbegrepen).

Schrijf in en betaal tijdig, want het aantal personen is beperkt om veiligheidsredenen. Inschrijven en info : www.landvanplaysantiën.be. 

Voor die veiligheid vragen we ook een fluovestje en een fietshelm te dragen tijdens de tocht.