Retrospectieve Diana Coppens

Van 25/8 tot 29/9 is er in het Lindepaviljoen een tentoonstelling van Diana Coppens, dochter van de twee kunstenaars, Pol en Mariëtte, die de Linde en haar takken beeldhouwden.

De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal.  Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling “A journey beyond expectations” voor.

Deze overzichtstentoonstelling neemt de bezoeker mee op Diana’s artistieke levensreis aan de hand van een tiental taferelen met tekeningen, schilderijen en keramische sculpturen.

De tentoonstelling is elke zondag open in het Lindepaviljoen van 25 augustus tot en met 29 september 2019 telkens tussen 13 en 17 uur, met uitzondering van 8 september!

Die dag is het Open Monumentendag en zijn het Lindepaviljoen en Het Beeldenhuis Zoersel open van 10-18 uur.

Om 14 uur verzorgen de wereldberoemde musici van Duo Landini een oorstrelend klassiek concert in het Lindepaviljoen.

Met de tentoonstelling getiteld “A journey beyond expectations” (Een reis buiten alle verwachtingen), wil Diana de bezoeker meenemen op haar artistieke levensreis.

Geboren als jongste telg van het beroemde beeldhouwerskoppel Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens, neemt zij de bezoeker mee op haar reis langsheen de artistieke mijlpalen in haar leven.

Vanzelfsprekend gaat de tentoonstelling door in het vernieuwde Lindepaviljoen waar de gebeeldhouwde Zoerselse Linde en haar takken – gemaakt door haar ouders - permanent te bewonderen zijn.

Tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september zal het Lindepaviljoen uitzonderlijk open zijn van 10 tot 18 uur.

Op 8 september om 14 uur, treedt het befaamde Duo Landini op: twee Belgische topmusici met violiste en altiste Jenny Spanoghe en componist, organist, pianist, clavecinist Jan Van Landeghem.

Sinds 2000 toeren ze wereldwijd en realiseerden tal van CD’s.

Hun origineel repertoire gaat van Bach tot hedendaagse creaties.

Jenny is Professor viool en altviool aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, Fontys , gaf les aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth . Ze speelt op een uitzonderlijke viool Gand&Bernardel Paris 1887 en een prachtige alt Thomas Meeuwissen 2002.

Jenny haalde in 1996 en in 2008 de Fuga Trofee Sabam voor  het verdedigen van de hedendaagse Belgische muziek en tal van nationale onderscheidingen alsook le Prix de la Fondation de France.Ze is Primarius van het Strijkkwartet en  het Piano Trio Landini. Ze is de promotor van de Belgische Vioolschool en coacht Jong Talent.

Als tweede passie schildert ze en schrijft poëzie.

Jan is Doctor in de Kunsten, ere -Directeur van de Academie voor Muziek Dans en Woord te Bornem en Ere -Professor Compositie aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel. Hij is momenteel Docent aan de international Musica Mundi School te Waterloo en zetelt in de Koniklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel .Als componist haalde hij 15  nationale en internationale prijzen en awards en wordt wereldwijd vertolkt. Zijn oeuvre omvat een 300 tal composities.

 

PROGRAMMA

L’Estate Vivaldi

Bedrich Smetana : Aus meinem Heimat

Camille Saint - Saëns : Allegro Appassionata

Henri Vieuxtemps: Elegy

Erich Korngold : Hornpipe

The Rose and the Little Prince: Jan Van Landeghem

Op Open Monumentendag van 10-18 uur, kan men ook Het Beeldenhuis Zoersel aan de Gagelhoflaan 40 bezoeken, waar Mieke Coppens, de andere dochter van het beeldhouwerskoppel, u verwelkomt.

Mieke is een ervaren gids en loodst u met haar boeiende verhalen door het buitenatelier en beeldentuin van Pol en Mariëtte.  Dit is een niet te missen kans!

Kinderen van alle leeftijden kunnen er de hele dag deelnemen aan kleiworkshops.

Over de tentoonstelling van Diana Coppens in het Lindepaviljoen

Sttt, de Linde vertelt een nieuw verhaal!  Het verhaal van Diana’s zoektocht…

Dit verhaal wordt uitgebeeld in taferelen met haar eerste tekeningen, tot veelkleurige schilderijen in aquarel, olieverf en acryl tot beschilderde spiegels en keramische sculpturen.

Elk van de taferelen is de weergave van een bijzondere emotie die de kunstenaar beroerde en waarbij een stukje van de reisweg afgelegd werd.

Het campagnebeeld van de tentoonstelling is de houtskool-gouache tekening “The Quest”, de zoektocht dus die de Reis van het Leven symboliseert.  Die reis buiten alle verwachtingen?

Naast tekeningen en schilderijen worden ook recente sculpturen in keramiek getoond.

Zo bijvoorbeeld het sculptuur “De Linde zoals ik haar zie” waarbij Diana haar visie op de eeuwenoude Lindeboom uitbeeldt.

 

PRAKTISCH

 

Tentoonstelling “A journey beyond expectations” van Diana Coppens in het Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15, 2980 Zoersel elke zondag van 13-17 uur op 25/8/2019, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9 en 29/9/2019. 

Zondag 8/9 uitzonderlijk open van 10-18 uur wegens Open Monumentendag.

Optreden Duo Landini om 14 uur – klassiek live concert met oorstrelende muziek.

Info: www.toerismezoersel.be

 

Het Beeldenhuis Zoersel, Gagelhoflaan 40, 2980 Zoersel,

uitzonderlijk open op zondag 8 september van 10-18 uur

met gegidste rondleidingen door Mieke Coppens

en doorlopend kleiworkshop voor kinderen.

 

Het Beeldenhuis kan ook bezocht worden op afspraak.

Contacteer Mieke Coppens: +32 3 336 13 15 of +32 478 283 554

 

Verdere info over de tentoonstelling:

Contacteer via e-mail hetbeeldenhuis@skynet.be of

telefonisch Diana Coppens: +32 3 899 04 87 of +32 473 929