Voorbij : Retrospectieve Diana Coppens en Open Monumentendag op 8 september

Van 25/8 tot 29/9 was er in het Lindepaviljoen een mooie tentoonstelling van Diana Coppens, dochter van de twee kunstenaars, Pol en Mariëtte, die de Linde en haar takken beeldhouwden. Ze stelde er haar werk voor in “A journey beyond expectations” voor.

Deze overzichtstentoonstelling nam de bezoeker mee op Diana’s artistieke levensreis aan de hand van een tiental taferelen met tekeningen, schilderijen en keramische sculpturen. De tentoonstelling kende een grote belangstelling.

Op Open Monumentendag telden we 250 bezoekers. 

Op die dag trad het befaamde Duo Landini op: twee Belgische topmusici met violiste en altiste Jenny Spanoghe en componist, organist, pianist, clavecinist Jan Van Landeghem. Sinds 2000 toeren ze wereldwijd en realiseerden tal van CD’s.

Hun origineel repertoire gaat van Bach tot hedendaagse creaties.

Jenny is Professor viool en altviool aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, Fontys , gaf les aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth . Ze speelt op een uitzonderlijke viool Gand&Bernardel Paris 1887 en een prachtige alt Thomas Meeuwissen 2002.

Jenny haalde in 1996 en in 2008 de Fuga Trofee Sabam voor  het verdedigen van de hedendaagse Belgische muziek en tal van nationale onderscheidingen alsook le Prix de la Fondation de France.Ze is Primarius van het Strijkkwartet en  het Piano Trio Landini. Ze is de promotor van de Belgische Vioolschool en coacht Jong Talent.

Als tweede passie schildert ze en schrijft poëzie.

Jan is Doctor in de Kunsten, ere -Directeur van de Academie voor Muziek Dans en Woord te Bornem en Ere -Professor Compositie aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel. Hij is momenteel Docent aan de international Musica Mundi School te Waterloo en zetelt in de Koniklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel .Als