Voorbij !!! VALENTIJNSWANDELING (10 februari) in Zoersel en andere winterwandelingen

Ook deze winter waren er weer warme lekkere winterwandelingen in het Land van Playsantiën.

Voor alle info : klik op de bijlage op deze webpagina.

De Valentijnswandeling in Zoersel ging door op 10 februari 2019 : 12 km 

Ook dit jaar stond de Zoerselse winterwandeling in het teken van de liefde en van Valentijn.

Enerzijds ging de wandeling over de liefde die we hebben voor ons Zoerseldorp. Dit dorp heeft 2 gezichten: het machtige en statige Zoerselbos, een boeiend natuurreservaat in de echte zin van het woord en de rustige maar nijverige landbouwstreek tussen Drengel en Einhoven. Beiden zijn beschreven door onze huisschrijver Hendrik Conscience.

Anderzijds ging het over de liefde die we willen uitspreken voor die mensen waarmee we deze dag op stap willen gaan. We willen onderweg die liefde tonen en voelen. In deze koude februarimaand is dat geen overbodige luxe. De liefde is het gepaste middel om die koude, natte en donkere dagen heelhuids door te komen.

We zetten de proevertjes onderweg dan ook in het teken van die warme liefde : Haveraertkaas van eigen bodem, jevener, pannenkoeken, Zoerselse hartvormige pralines en mooie geurkaarsjes !

Liefde was dus weer… samen een warme Valentijnswandeling beleven!

Door het slechte weer van de laatste dagen moesten we een paar wijzigingen doorvoeren aan het parcours. We hadden immers niet gevraagd om een badpak mee te brengen ! 

Aan het einde van de wandeling konden we het slechte weer vergeten bij een warme ontvangst en een gezellige muzikale sfeer in het lokaal van de fanfare de Lindekring.

Afspraak : volgend jaar voor Valentijn in 2020 !!