Deprecated: Required parameter $key follows optional parameter $type in /home/toerismezoersel/public_html/sites/all/modules/context/context.module on line 530

Deprecated: Required parameter $form_state follows optional parameter $input in /home/toerismezoersel/public_html/sites/all/modules/multiupload_filefield_widget/multiupload_filefield_widget.field.inc on line 134
LIEFKENSHOEK = SCHILDERSHOEK | Toerisme Zoersel

LIEFKENSHOEK = SCHILDERSHOEK

De Halse bossen 

Op de grens tussen Halle, Oelegem en Schilde ligt een bosrijk gebied dat uitnodigt tot het maken van mooie en rustige wandelingen. Op deze website vind je mooie wandelingen in dat gebied. Zie webpagina over wandelen in Zoersel.

De straat, genoemd de  Watermolen, was ooit de verbinding tussen Halle-dorp en de weg naar Antwerpen. De Lemmekensbaan maakt ooit deel uit van een "driftweg" (zeg maar een autosnelweg voor goederen en schaapskuddes) tussen Hoogstraten en Brussel .

Op beide wegen heerst nu een grote rust.

De Hendrikvoort was de weg van Halle naar de verdwenen hoeve Hendrikvoort (Fuerte Henrique uit de Spaanse tijd), gelegen in een kronkel van De Schijns.  

Liefkenshoek = Schildershoek

Het gehucht Liefkenshoek was ooit een geliefde verblijfplaats voor schilders uit het Antwerpse. Ze logeerden o.a. in, wat nu de "Sint-Martinushoeve" is en wat nu "De Hoge Cudse" als naam draagt en vroeger gekend was als het "Wit Poortje". 

In die hoeve op een zoldertje boven het bakhuis zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog joden verstopt.

Een mooi Sint-Jozefskapelletje is een baken in het landschap.  

Het wandelnetwerk De Kempense Hoven laat je nu kennis maken met één van de mooiste gebieden uit de regio.

Onlangs werd nog een schiklderij ontdekt van een zekere Joseph Heymans (niet Adrien-Joseph Heymans), die geboren is en stief in Zoersel in 1933. Bekend bij iemand ??