Een nieuw Lindepaviljoen !

Welkom op het gedeelte "Lindepaviljoen" van de website van Toerisme Zoersel vzw. Als je info zoekt over het Lindepaviljoen, ben je hier op het juiste adres. Wil je meer weten over de andere activiteiten van Toerisme Zoersel, klik dan op "Hallo Zoersel", rechts boven op deze webpagina.

 

Het Lindepaviljoen bleef een ganse tijd dicht wegens renovatie. Sinds eind 2016 is het terug open met een totaal nieuw en verfrissend project met een 100 % Kempense inhoud.

Een reuzefoto met beelden van honderd jaar geleden, verwelkomt de bezoekers. De toren met zijn indrukwekkende Linde is in een heel gezellige filmzaal herschapen. Daar is een mooie film te zien over wat de boom allemaal meemaakte in de 800 jaar dat hij op het dorpsplein in Zoersel stond. 

We maakten van de vroegere balieruimte een intiem vertellokaal waar de takken van de Lindeboom een prominente plaats kregen. Hier krijgt het verhaal van De Loteling van Conscience alle aandacht. Een kijkkast toont hoe een Kempense boerderij evolueerde van een heihutje tot een heuse moderne boerderij. 

Er werd ruimte gemaakt voor een mooie tentoonstelling over "Koppen van Zoersel" : dit zijn mensen van Zoersel, die zielsveel houden van natuur en landbouw.

En vijf "vertelbomen" laten u kennis maken met het Zoerselse dialect, met Kempense landbouwuitdrukkingen, met de fauna van de Kempen en met griezelverhalen uit Zoersel en omgeving.  

Voor de lekkerbekken zijn er Lindekoekjes (vooraf reserveren !) en Lindelikeurtjes te koop.

Er is ook gedacht aan wie niet meer zo fit is. Rolstoelgebruikers en mensen die niet zo goed te been zijn, kunnen vanaf nu ook alles zien en meemaken zoals het hoort. Er is een gehandicaptentoilet en de film is ondertiteld voor de slechthorenden. Ook voor kinderen met autisme zijn er mogelijkheden. Voor blinden maken we een afzonderlijk programma.

We danken heel hartelijk alle sponsors en ook zeker het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling = LEADER.