Het Lindepaviljoen is terug open met de steun van ELFPO

Welkom op het gedeelte "Lindepaviljoen" van de website van Toerisme Zoersel vzw. Als je info zoekt over het Lindepaviljoen, ben je op het juiste adres. Wil je meer weten over de andere activiteiten van Toerisme Zoersel, klik dan op "Hallo Zoersel", rechts boven op deze webpagina.

Klik hieronder en kijk eerst even naar deze trailer, dan kom je al op dreef om verder te lezen ! :https://www.youtube.com/watch?v=Uyfwn2ZvdlM

Het Lindepaviljoen bleef een ganse tijd dicht wegens renovatie.

Op 30 oktober 2016 ging het eindelijk terug open met een heel nieuw project. 

Al gauw bleek dat het Lindepaviljoen vanaf nu een heel nieuwe en frisse, eigentijdse en 100 % Kempense lading dekt. 

Een reuzefoto met beelden van honderd jaar geleden, verwelkomt de bezoekers De toren met zijn indrukwekkende Linde is in een heel gezellige filmzaal herschapen en daar is een mooie film te zien over wat de boom allemaal meemaakte in de 800 jaar dat hij op het dorpsplein in Zoersel stond.

We maakten van de vroegere balieruimte een intiem vertellokaal waar de takken van de Lindeboom een prominente plaats kregen. Een diorama toont hoe een Kempense boerderij evolueerde van een heihutje tot een heuse moderne boerderij. 

Er werd ruimte gemaakt voor een mooie tentoonstelling met natuurfoto's van fotoclub Obscura en teksten van Natuurpunt. Het is de bedoeling om ieder jaar een nieuwe tentoonstelling te maken die spreekt over Kempense natuur en landbouw.

En vijf "vertelbomen" laten u kennis maken met het Zoerselse dialect, met Kempense landbouwuitdrukkingen, met de fauna van de Kempen en met griezelverhalen uit Zoersel en omgeving.  Voor de lekkerbekken zijn er Lindekoekjes (vooraf reserveren !) en Lindelikeurtjes te koop.

Er is ook gedacht aan wie niet meer zo fit is. Rolstoelgebruikers en mensen die niet zo goed te been zijn, kunnen vanaf nu ook alles zien en meemaken zoals het hoort. Er is een gehandicaptentoilet en de film is ondertiteld voor de slechthorenden. 

We danken heel hartelijk alle sponsors en ook zeker het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (klik op de voorgaande tekst voor meer info over het PDPO-programma) voor hun financiële steun.