Fietsen in Zoersel en omstreken

Om in de Kempen goed te kunnen fietsen, koop je best de fietskaart van onze provincie. Daarop vind je alle details van het fietsknooppuntennetwerk. Nog even wachten, want begin dit jaar komt er een splinternieuwe kaart uit. Je vindt ze in de VVV-kantoren en aan de balie van ons gemeentehuis.

Met die knooppunten kan je heel leuke dagfietstochten maken naar mooie dorpen en stadjes als Turnhout, Herentals, Kasterlee, Lier en Hoogstraten. De afstanden variëren van 50 tot 80 km. 

Er zijn ook nog bewegwijzerde themafietsroutes. De Conscienceroute is voor Zoersel uiteraard de mooiste themaroute, want ze slingert als een lint rond in onze gemeente en is dus best te doen voor wie in Zoersel woont. Wie Zoersel niet zo goed kent, vertrekt best aan het Lindepaviljoen (Oostmallebaan 15). Daar staan aanduidingen.

Ook de Kempense Zalighedenroute vertrekt aan dat Lindepaviljoen en doet ook Malle, Rijkevorsel, Vosselaar, Beerse en Lille aan. Op een zestal plaatsen staan borden met QR-codes waar je verhalen kan beluisteren over de plaats waar je staat. OM de folder te bekomen kan je klikken op de link van de bijlage.

Och ja, voor je vertrekt, kan je best het Lindepaviljoen bezoeken.