Fietsen in Zoersel en omstreken

Om in de Kempen goed te kunnen fietsen, koop je best de splinternieuwe fietskaart van onze provincie. Daarop vind je alle details van het fietsknooppuntennetwerk. 

Toerisme Zoersel ontwikkelde op bassis van de fietsknooppunten vier nieuwe fietsroutes vertrekkend aan het Lindepaviljoen in Zoersel en met als bestemming de Kempense steden Lier, Hoogstraten, Turnhout en Herentals. Het betreft dagfietstochten met de zekerheid dat je in deze vier steden steeds een lekker cafeetje, terrasje of restaurantje vindt. Het zijn toevallig of niet ook vier steden met heel wat bezienswaardigheden. Alle vier hebben ze een begijnhof en die behoren tot de créme de la créme van ons Kempense erfgoed !! Je kan ze downloaden op de links onderaan deze webpagina !

Ook de duurzame fietsroute van de gemeente Zoersel is downloadbaar via deze website.

Er zijn ook nog bewegwijzerde themafietsroutes. De Conscienceroute is voor Zoersel uiteraard de mooiste themaroute, want ze slingert als een lint rond in onze gemeente en is dus best te doen voor wie in Zoersel woont. Wie Zoersel niet zo goed kent, vertrekt best aan het Lindepaviljoen (Oostmallebaan 15). Daar staan aanduidingen.

Ook de Kempense Zalighedenroute vertrekt aan dat Lindepaviljoen en doet ook Malle, Rijkevorsel, Vosselaar, Beerse en Lille aan. Op een zestal plaatsen staan borden met QR-codes waar je verhalen kan beluisteren over de plaats waar je staat. 

De fietsroutes zijn gratis downloadbaar op deze website, door te klikken op onderstaande links. Je kan ze ook afhalen in het Lindepaviljoen : elke zaterdag en zondag en feestdag van juli en augustus van 13u00 tot 17u00 )en elke zondag van september (zelfde openingsuren