Welkom in Zoersel

TOERISTISCH INFOPUNT 'DE STER' INGEHULDIGD OP 8 MEI

Nieuw toeristisch infopunt ‘De Ster’ opent deuren in Lindepaviljoen

On 8 mei opende in het Lindepaviljoen het nieuw toeristisch infopunt ‘De Ster’ zijn deuren. Radio Zoe verhuisde vorig jaar naar een nieuwe locatie, waardoor Toerisme Zoersel flink kon uitbreiden. In en rondom het Lindepaviljoen kan iedereen vanaf nu genieten van de rijke toeristische en historische cultuur van Zoersel.

Toerisme Zoersel krijgt dus het volledige gebruiksrecht van het Lindepaviljoen, wat hen 40 % meer ruimte geeft: goed voor een indrukwekkend nieuw toeristisch infopunt.

“Het infopunt, dat open is tijdens de lente- en zomerweekends, is in eerste instantie een mooie, gezellige ontmoetingsplaats voor zowel Zoerselaars als toeristen”, vertelt schepen van toerisme Olivier Rul. “Ze vinden er onder meer informatie over wandel- en fietsroutes, overnachtingsmogelijkheden, activiteiten in onze regio en zoveel meer. Daarnaast is er ook een aparte expositieruimte, waar momenteel de bijententoonstelling loopt.”

“We zetten ook graag onze lokale ondernemers in the picture”, gaat Olivier verder. “Bezoekers kunnen hier daarom heel wat streekgebonden producten aankopen. Verder blijven we natuurlijk trouw aan onze geschiedenis. De lindeboom en zijn takken – van kunstenaars Pol Van Esbroeck en Mariette Coppens – blijven dan ook schitteren in de toren achteraan en krijgen een prominente plaats op het nieuwe infobord.”

Naast de investering van Toerisme Zoersel zelf, van de gemeente Zoersel en het van Land van Playsantiën zorgt een aanzienlijk steunpakket van het Europese Plattelands subsidiekanaal LEADER – met steun van de provincie Antwerpen – voor extra financiële mogelijkheden. “Daarmee werken we – tegen 2022 – onder meer een leuk en educatief project uit, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen”, zegt Frank Yseboot, voorzitter van Toerisme Zoersel. “Met behulp van sfeerbeelden van heel lang en minder lang geleden schetsen we een beeld van hoe onze prachtige (landbouw)streek er toen uit zag. Aan de hand van leuke spelletjes zal men kennis kunnen maken met het oude en het nieuwe landbouwleven.”

“In een geslaagd plattelandsproject ontmoeten verschillende beleidsdomeinen elkaar”, vertelt Kathleen Helsen, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid en voorzitter van LEADER Provincie Antwerpen. “Hier reiken onder andere toerisme en landbouw elkaar de hand. Dat gebeurt op zo’n belevingsvolle manier dat je als bezoeker zin krijgt om Zoersel en omgeving verder te ontdekken, om de streek letterlijk en figuurlijk te proeven.“

Toeristische onthaalpoort

“Niet enkel ín het Lindepaviljoen verandert er het een en ander. Ook de omgeving errond wordt de komende maanden aangepakt”, licht burgemeester Liesbeth Verstreken toe. “Daar kan men binnenkort uitrusten, picknicken, schuilen voor het slechte weer, een mini-doolhof doorkruisen en naar verhalen luisteren in een gezellige vertelhoek. Ook buiten de openingsuren is hier informatie terug te vinden over de verschillende toeristische trekpleisters in onze gemeente.”

Vanwaar de naam?

Het nieuw toeristisch infopunt krijgt de naam ‘De Ster’. “De Ster was vroeger een vlakbij gelegen café waar iedereen samenkwam”, weet Olivier nog te vertellen. “Daarnaast verwijst het ook naar het toeristisch kruispunt dat we zijn voor onze regio. Van hieruit kan men overal naartoe: naar ons eigen Zoerselbos, naar de fruitgaarden in Ranst, naar het kasteel in Malle, naar de parken in Schilde, naar de Lilse Bergen in Lille, naar het authentieke dorp van Zandhoven, enzovoort.”

We kijken er naar uit om samen met jullie te ontdekken welke toeristische mogelijkheden Zoersel en omgeving heeft. Je vindt er folders voor fietsroutes,voor wandelpaden, voor overnachtingsmogelijkheden en veel ander leuks en .... uiteraard de mooie Lindeboom !