Welkom in Zoersel

Nieuwe activiteiten

 

Welkom op het deel van de website dat handelt over de activiteiten van onze vzw. Wil je meer weten over een bezoek aan het Lindepaviljoen, klik dan op de link "lindepaviljoen" links boven op deze webpagina.

FIETSDRIELUIK "Met de Sroomtram door het land van Playsantiën"

De zomerhitte slaat toe. Gelukkig wordt het tijdens het week-end van 28 juli wat koeler, zodat we lekker kunnen gaan fietsen. 

We blazen verzamelen zondag 28 juli tussen 9u00 en 13u00 aan het lokaal van de Lindekring in de Kapelstraat in Zoersel of op domein Hooindonck, Langestraat 170 te Zandhoven. Gezien de warmte werd de rit ingekort tot een 36 km met een zestal stopplaatsen met proevertjes en animatie. We zorgden ook dat er de nodige drank beschikbaar is onderweg.

Zorg wel dat je voor 18u00 binnen bent, anders mis je misschien wel wat proevertjes. De inschrijvingsprijs is 5 € (proevertjes inbegrepen).

De volgende afspraak is op 11 augustus in Ransr (Voetbal Emblem, Sint-Gummarusveld 3, 2520 Ranst.

Wie twee van de drie fietstochten rijdt, maakt kans op mooie prijzen. De eerste fietstocht was op 14 juli. Wie dus de twee volgende doet, speelt mee voor de tombola. 

Meer info : www.landvanplaysantien.be 

Info over onze andere activteiten, lees je onder de link "activiteiten" van deze website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !