Welkom in Zoersel

BELANGRIJK BERICHT

DE CULINAIRE WANDELTOCHTEN GAAN OMWILLE VAN DE CORONAPROBLEMEN NIET DOOR EN DIT ZEKER TOT 19/4. WIE REEDS RESERVEERDE VOOR DIE PERIODE, NEEMT CONTACT MET TOERISME MALLE (TEL 03 310 05 14).

DE STOOMTRAMFILM KOMT ER AAN !

 

Na meer dan een jaar hard werken komt de stoomtramfilm eraan. De laatste loodjes worden gelegd en op 24/5 krijgt de gemeente Zoersel de eer om in de Kapel de première van de film te organiseren. Die première is voor een beperkt publiek, gezien het grote aantal mensen die meerwerkten aan de film en die allen naar de première uitgenodigd worden. 

Maar geen nood ! Iedere Zoerselaar krijgt een speciale première in het Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15, te Zoersel. Op 7 juni wordt daar de film getoond om 10u00, 11u00, 12u00, 13u00, 14u00, 15u00, 16u00. 

Toerisme Zoersel organiseert deze vertoningen. Iedereen is welkom en de inkom is gratis. 

De film toont onze streek (de gemeentes Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel) in de periode begin 1900 en dit door de bril van twee personages die in tijd door onze streek per stoomtram rondreisden. Het betreft een schijver en de man die aan de wieg stond van de fruitteelt in Broechem en Emblem.

De film toont ook hoe onze streek evolueerde tot de playsante streek die het nu is, met veel mooie plekjes en ideaal voor lange fiets-en wandeltochten, bezaaid met leuke stopplaatsen waar bij een drankje en een stevig maal ten volle kan genoten worden. 

We hopen dat jullie massaal de film laten zien aan familie, vrienden, kenissen zodat deze ook naar onze streek afzakken voor een leuke vakantiedag of een korte verblijf.  

 

 

BIJEN ONDER DE LINDE !

Een "BIJ"zondere tentoonstelling over bijen en imkers

Vanaf 4/4 (*) is in het Lindepaviljoen een zeer mooie tentoonstelling te zien over bijen en imkers en dit is samenwerking met de Imkersbond van Zoersel.

De tentoonstelling is normaal te zien vanaf 4/4 (*) tot 27/9 in het Lindepaviljoen en dit tijdens de openingsuren :

  • alle zon- en feestdagen vanaf 4/4 (*) tot 27/9 
  • alle zaterdagen van de paasvakantie en de maanden juli en augustus
  • telkens van 13u00 tot 17u00
  • tijdens groepsbezoeken 
  • ook schoolklassen zijn zeker welkom !

(*) Deze datum kan eventueel aangepast worden door de problemen met het corona-virus !