Welkom in Zoersel

GOED EN MINDER GOED NIEUWS !

Gezien de coronaproblemen kan men op dit ogenblik nog niet deelnemen aan onze jaarlijkse "culinaire fietstochten". Je kan op deze website vinden, vanaf wanneer het wel kan. Dat zal echter nog wel even duren. Intussen kan je zeker al je fiets nemen en al het moois ontdekken dat onze streek te bieden heeft. Op ATV kan je ook een virtuele fietstocht maken. Ook een deugddoende wandeling is zeker aan te bevelen. Velen ontdekken nu pas hoe mooi onze eigen streek is !

Het is ook nog niet zeker of ons fietsvierluik (voor Zoersel op 2/8) dit jaar kan doorgaan en ook de jaarlijkse Schakel is nog onzeker !!! We houden je op de hoogte !!

Er is echter ook goed nieuws. Op 25 april kwam er vanuit de gemeente en Toerisme Zoersel volgend persbericht :

In 2021 krijgt Zoersel een Toeristisch Infopunt

De coronacrisis doet zich ook voor Toerisme Zoersel in alle hevigheid voelen. Maar toch is schepen voor toerisme Olivier Rul (Open VLD) een tevreden man: ‘ De start van het toeristisch seizoen die gepland was voor de maand mei, met o.a. de feestelijke presentatie van onze toeristische film ‘De Stoomtram’, de opening van een thematentoonstelling ‘Imkers en Bijen’ in het Lindepaviljoen, de viering van 15 jaar ‘Land van Playsantien’…we kunnen het wel allemaal jammer genoeg weer op zak steken. Maar niet stilgezeten!

We bekijken hoe het coronaprobleem verloopt en hopen van dit seizoen nog iets kunnen redden. Maar meer nog, we werken nu al volop aan het seizoen 2021!’ En dat seizoen 2021 kondigt zich zeer beloftevol aan. Nadat de lokale radio ‘Radio Zoe’, die in het Lindepaviljoen zijn kantoren en een radiostudio betrekt, liet weten tegen het einde van 2020 te willen vertrekken, zag Toerisme Zoersel hierin een gouden kans om het Lindepaviljoen, na een succesvolle restauratie in 2016, verder uit te bouwen en er nog meer een toeristisch trekpleister voor Zoersel en omstreken van te maken. Schepen Rul slaagde er onlangs in met de collega’s van het gemeentebestuur tot een overeenkomst te komen om het Lindepaviljoen volledig in beheer van Toerisme Zoersel te geven.

'Een gouden kans’ zegt Rul, ‘Als schepen van toerisme vond ik al van in het begin dat het maar pover gesteld is met de uitstraling en de info over het toeristisch aanbod in onze gemeente. Dat kan beter en samen met het bestuur van Toerisme Zoersel maken we daar werk van’.

Ondertussen heeft Toerisme Zoersel niet stilgezeten en werkt al van in 2019 aan een project, met steun van LEADER (Europese instelling voor promotie en ontwikkeling  van het Platteland) en Land van Playsantiën (toeristisch samenwerkingsverband van vijf buurgemeenten), waarbij het Lindepaviljoen zal worden omgetoverd tot een ‘toeristische onthaalpoort’.

Er wordt daarbij vooral gemikt op een jong (en ouder) publiek met kinderen, waar historie en spel tot een boeiend geheel worden gemixt. Olivier Rul daarover: ‘Dat uitgerekend nu Radio Zoe ons verlaat valt ons eigenlijk als een rijpe appel in de schoot! We zijn nog net op tijd om ons LEADER-project om te bouwen en een nog grotere impact te geven. Zo willen wij het Lindepaviljoen meteen laten functioneren als toeristisch infopunt voor Zoersel en omgeving.

Het is ideaal gelegen op het kruispunt van verschillende fiets- en wandelroutes zodat we alle geïnteresseerden vlot kunnen voorzien van de nodige wandel- en fietskaarten, info over horeca en overnachtingsmogelijkheden en al wat onze gemeente kan bieden.

Heel mooi zou zijn om er een promo-winkeltje te installeren voor onze plaatselijke ‘gouden’ producten, van eieren tot ijs, van melk tot gin, van kaas tot vlees en alles wat onze plaatselijke ambachten te bieden hebben. De ‘korte keten’ nietwaar?

En waarom niet een maandelijkse boerenmarkt met plaatselijke producten, aangevuld met brocanterie en folklore? Met het dynamisch bestuur van Toerisme Zoersel, hun gidsen en medewerkers moet dat zeker lukken! Dat zijn toch zomers om naar uit te kijken toch?’

Ook Toerisme Zoersel is enthousiast. Voorzitter Patrick Debaere: ‘Voor het seizoen 2020 moeten we wegens corona jammer genoeg roeien met de riemen die we nog hebben…maar wij zetten volop in voor wat we kunnen aanbieden in 2021. Iedereen welkom!’

 

 

 

BIJEN ONDER DE LINDE !

DEZE TENTOONSTELLING IS ONDERTUSSEN UITGESTELD TOT 2021 EN DIT OMWILLE VAN DE CORONA-PROBLEMEN !