Welkom in Zoersel

Nieuwe activiteiten

 

Welkom op het deel van de website dat handelt over de activiteiten van onze vzw. Wil je meer weten over een bezoek aan het Lindepaviljoen, klik dan op de link "lindepaviljoen" links boven op deze webpagina.

10 februari 2019 Valentijnswandeling in Zoersel

Als er een ganse week hondenweer voorspeld wordt op 10 februari, dan blijven een aantal mensen thuis. Toch hadden ze ongelijk. Het weer was niet bijzonder goed, maar er was toch ook geen zondvloed, zoals voorspeld.

Een 250-tal personen trotseerden het weer en hielden er ........goede herinneringen aan over. We toonden weer een andere stukje Zoersel en serveerden Haveraertkaas, jevener, pannekoeken, Zoerselse pralines en mooie valentijnsgeurkaasjes.  

Foto's van onze huisfotograaf kan je vinden op : http://malleleeft.be/land-van-playsantien/vallentijnswandeling-2019?fbcl....

Tot volgend jaar !!

Het bestuur !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !