Welkom in Zoersel

VALENTIJNSWANDELING IN HALLE (Zoersel) WORDT AFGELAST OMWILLE VAN HET STORMWEER

 

We hadden graag heel veel wandelaars verwelkomd op onze jaarlijkse Valentijnswandeling. Er was ook een zeer goede voorinschrijving.

Er worden echter op zondagnamiddag 9/2 windstoten voorspeld van meer dan 110 km/u. Het grootste  gedeelte van onze wandeling loopt door de mooie bossen van Halle, waar het gevaar voor omvallende bomen bij zware storm uiteraard heel groot is.

We willen de veiligheid van de wandelaars niet in gevaar brengen. Daarom is in overleg met het bestuur van het Land van Playsantiën, beslist om de Valentijnswandeling af te gelasten.

We doen dit met pijn in het hart, want we hadden gezorgd voor een zeer mooi event.

Geen nood echter : op 16 februari is er een volgende winterwandeling van het Land van Playsantiën in Malle. We vertrekken tussen 13.00 en 15.00 aan De Notelaer, Lierselei 15 in Oostmalle. Inschrijven kan bij toerisme@malle.be of via tel 03 310 05 14.

Wie na de storm toch de mooie Halse bossen wil verkennen, kan steeds een wandeling downloaden op de website https://www.toerismezoersel.be/wandelen-fietsen-eten/wandelen-zoersel. Daar vind je de beschrijving van de Halse wandelingen : het Halse Pierenpad, het Tuimelaarspad en het Baron de Caterspad.

En zo kan je toch nog genieten van onze Zoerselse natuur.

We wensen jullie een veilig week-end !

Toerisme Zoersel vzw

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 16 februari (Malle) is er nog een gelijkaardige prachtige winterwandeling in onze partnergemeente. Zeker aan te raden.

Zo ontdek je best hoeveel moois onze streek en onze Kempen wel hebben en geniet je van een deugddoende ... winterwandeling. Goed om de eindejaarsdrukte te vergeten en ons klaar te stomen voor de komende lente !!!!!

Zeker ook goed voor de conditie !

Meer info op http://www.landvanplaysantien.be. Daar vind je ook een korte omschrijving van de wandelingen en de wijze van inschrijven !!!

Veel wandelgenot !!

 

i

 

 

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !