Welkom in Zoersel

30 JAAR KERSTSPEL OP EINHOVEN (ZOERSEL)

 

 

Na een geslaagde Open Monumentendag op 8 september met ca. 250 bezoekers en twee mooie Lindeconcerten op 5 oktober, gaat alle aandacht nu naar ons komende kerstspel op 21, 22, 23, 26 en 27 december. We trekken de lijn van 2018 verder door met hedendaags toneel over oude verhalen verteld door echte Einhovenaars. Veel humor met een serieuze vleug kerstsfeer. Op 21 december is er weer een tractorenrun en op 26 decmber zijn er weer pannenkoekenwandelingen voor gezinnen. Meer info op de bijlagen gevoegd bij deze pagina.

Einde oktober is het ook weer tijd voor onze culinaire wandelingen van het Land van Playsantiën. Toerisme Zoersel stippelde weer een mooie lekkere wandeling uit : ideaal om in familie- of groepsverband onze streek te leren kennen. Ook onze andere partergemeentes hebben een wandeling op papier gezet ! Op deze website vind je meer info.

We verwachten u op deze evenementen en willen daarbij graag de troeven van onze streek voorstellen !!

 

Tot dan !!

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !