Welkom in Zoersel

9 februari VALENTIJNSWANDELING IN HALLE (ZOERSEL)

 

Kerstmis en het kerstspel op Einhoven Zoersel zijn weer voorbij. Een ganse week was het gehucht Einhoven gedompeld in een Kempense kerstsfeer. Dit jaar was het weer "boenk erop ". De Kempen zoals we het graag zien.

Op dus naar onze volgende activiteit en dat is onze jaarlijkse Valentijnswandeling op 9 februari 2020.

We vertrekken tussen 11u00 en 13u00 in de zaal Sint Maarten, Lindedreef 18 te Halle (Zoersel).

Inschrijven is verplicht en moet gebeuren voor 6/2 en dit via deze website  (formulier  : zie onderaan deze webpagina)

Om de winterkoude te verdrijven, gaan we de warme liefde opzoeken van de Valentijnsdag. We wandelen in de mooie Halse bossen en de schitterende natuurgebieden richting Schilde en Oelegem en vinden onderweg leuke en verrassende proevertjes, aangepast aan het thema van de liefde !

De wandeling is 10 km lang. Ze is toegankelijk voor kinderwagens, aangelijnde honden. 

Bij het terugkeren verwennen we de wandelaars met aangename muziek. 

De Gezinsbond van Zoersel ondersteunt deze activiteit !!!

Inschrijving : 5 € ter plaatse te betalen.

Wie niet vooraf inschrijft, riskeert de wandeling te moeten doen zonder proevertjes en betaalt 1 €

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 19 januari (Zandhoven), op 26 januari (Ranst), op 2 februari (Lille) en op 16 februari (Malle) zijn er nog gelijkaardige prachtige winterwandelingen in onze partnergemeentes. Zeker aan te raden.

Zo ontdek je best hoeveel moois onze streek en onze Kempen wel hebben en geniet je van een deugddoende ... winterwandeling. Goed om de eindejaarsdrukte te vergeten en ons klaar te stomen voor de komende lente !!!!!

Zeker ook goed voor de conditie !

Meer info op http://www.landvanplaysantien.be. Daar vind je ook een korte omschrijving van de wandelingen en de wijze van inschrijven !!!

Veel wandelgenot !!

 

i

 

 

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !

 

Inschrijvingsformulier voor de Valentijnswandeling van 8 februari in Halle (Zoersel)

 
1 Begin 2 Voltooid