Welkom in Zoersel

Nieuwe activiteiten

 

Welkom op het deel van de website dat handelt over de activiteiten van onze vzw. Wil je meer weten over een bezoek aan het Lindepaviljoen, klik dan op de link "lindepaviljoen" links boven op deze webpagina.

 

KERSTSPEL 2018 : Het laatste sacrament

We zijn weeral volop in de ban van ons kerstspel. De ietwat geheimzinnige titel lees je hierboven al. 

Het wordt een nieuw kerstspel. Na een editie over WO 1 en een editie over de migratie naar Amerika, zochten we het ditmaal veel dichter bij huis.

We brachten de ouderen van Eonhoven bij mekaar met een tas koffie en een stuk taart en lieten ze honderduit vertellen. Hieruit bleek eens te maar hoe zeer oorlogen ingrijpen op het leven van de mensen. Bij die mensen  ligt WO 2 nog vrij vers in het collectieve geheugen.

We lieten ze vertellen en noteerden en maakten er een nieuw kerstspel van. Onze regisseur werd ook auteur en maakte een wondermooi zoersels kerstspel van. De inhoud is 100 % zoersels en de taal eveneens.

 Ook het programma ligt vast

Vrijdag 21 december : kerstspel om 20 uur voorafgegaan vanaf 19.30 uur door aangepaste sfeermuziek gebracht door plaatselijke verenigingen. Einde rond 20.45 uur.

Zaterdag 22 december : om 16.00 uur haringbak en om 17.00 uur vertrek van de verlichte tractorenrun aan de kerststal. De tractoren rijden dan in stoet door de Zoerselse straten. Om 18.00 uur kerstspel (einde rond 18.45 uur ) en terugkeer van de tractoren rond 19.00 uur. Nadien uitdeling van de prijzen van de tractorenrun.

Zondag 23 december : kerstspel om 20.00 uur voorafgegaan vanaf 19.30 uur door aangepaste sfeermuziek gebracht door plaatselijke verenigingen. Einde rond 20.45 uur .

Woensdag 26 december :  pannenkoekenwandelingen : bewegwijzerde wandelingen, geschikt voor gezinnen met kinderen. Wandelen tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Vertrek aan de tent bij de kerststal. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur: Einhovense pannenkoeken eten in de tent. Kerstspel om 20.00 uur en einde rond 20.45 uur. Nadien uitreiking van de prijzen voor de mooist versierde woning op Einhoven.

Donderdag 27 december : kerstspel om 20.00 uur voorafgegaan vanaf 19.30 uur door aangepaste sfeermuziek gebracht door plaatselijke verenigingen. Einde rond 20.45 uur.

Nagenieten kan iedere dag in de verwarmde tent naast de kerststal.

 

 

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !