Welkom in Zoersel

Nieuwe activiteiten

 

ETEN MET STREKEN in domein Bossenstein in Ranst

Na een succesvolle Schakel verleden zondag (bijna 1400 fietsers op Einhoven !), gaan we weer een andere toer op.  Ieder jaar proberen we een etentje te organiseren op een heel speciale locatie of met een heel speciale inhoud. Dit keer gaan we op 29 september naar een vrij onbekende parel in ons Land van Playsantiën, nl het domein Bossenstein in Ranst. Een prachtig (golf-)terrein rond een middeleeuws kasteel, het Allemanshof. Vooraf doen we een wandeling in het domein om de honger aan te scherpen. Daarna volgt een hemels maal. 

Meer info een inschrijven : www.landvan playsantiën.be

NIEUWS UIT HET LINDEPAVILJOEN 

Vanaf 6 juli tot eind september kan je ook een nieuwe tentoonstelling bewonderen in het Lindepaviljoen. Het betreft "Koppen van Zoersel" en gaat over mensen die in Zoersel wonen/ en of werken en passioneel bezig zijn met natuur en landbouw (landbouwers, imkers, natuurpuntleden, Velt-mensen, mensen die natuur als een deel van een genezingsproces zien, experts inzake tuinieren, hobby-boeren,.....). Open tijdens de opningsuren van het Lindepaviljoen en via groepsbezoeken. Welkom !!

Let wel : het Lindepaviljoen is vanaf nu tot einde september iedere zon- en feestdag open van 13u00 tot 17u00. Een gids wacht u op en vertelt het verhaal van de Lindeboom van Zoersel.
 

Toerisme voor iedereen

Het Lindepaviljoen doet mee aan Toerisme voor iedereen. Meer info gewenst ??? / Klik op   https://www.toerismezoersel.be/lindepaviljoen/nieuws/toerisme-voor-iedereen.

Een vrouw uit Malle won een prijs tijdens een wedstrijd rond het thema 'Toerisme voor iedereen'. Onze vzw doet mee aan die actie en wil mensen met autisme een mooie beleveing geven in het Lindepaviljoen.  Ze schenkt de prijs aan een klas uit een school uit Malle. Die klas kan gratis het Lindepaviljoen bezoeken !

Uitzonderlijk concert !

Op 19 oktober organiseert het Pescheurgenootschap een uitzonderlijk concert in de Sint-Elisabethkerk te Zoersel met het Euterpe Baroque Consort en o. a. Sarah Van Mol (sopraan), Tine van Parys (cello) en Bart Rodyns (orgel en clavecimbel).

Het betreft uitsluitend Venetiaanse muziek van o.a. Vivaldi en  Monteverdi 

Het betreft een concert met als bedoeling het vele geld dat geïnvesteerd is om het merkwaardige Pescheurorgel te restaureren, te laten renderen via mooie concerten met gerenommeerde artisten.

Het genootschap laat het orgel samen spelen met andere instrumenten en laat het klinken samen met wondermooie stemmen.

Een avond om rustig te genieten en om nadien even bij te praten tijdens een receptie in De Bijl (rechtover de kerk) !

info en reservatie : gemeente@zoersel.be of 03 298 00 00 

kostprijs : 15 euro

voorverkoop : 12 euro 

 

 

 

 

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !