WINNAARS TOMBOLA !!!!!

Beste vrienden van Toerisme Zoersel,

LOTING ONDER DE DEELNEMERS VAN RONDJE ZOERSEL van 7 Augustus 2022

Een onschuldige kinderhand die onze tentoonstelling “De Boer......Hij Ploegde Voort” kwam bezoeken heeft 4 inschrijvingsstrookjes uitgetrokken. Wist u trouwens dat u deze tentoonstelling nog tot einde september elke zaterdag en zondag van 13.00h tot 17.00h kan bezoeken?

De deelnemers die uitgeloot werden winnen één van de volgende prijzen:

1 bon van 20€ geschonken door “In De Wandeling” Peggerstraat 58, Halle-Zoersel

De Loof Jean-Claude, Wondelgem

3 gelukkigen krijgen elk een bon van 10€ van “De Lindeloo” Dorp 103, Zoersel

Melsen Rudy, Sint Antonius-Zoersel

Mertens Mart, Zoersel

Geentjens Brigitt, Zoersel

Wij kijken al uit naar onze volgende activiteit en die zal op Einhoven zijn, inderdaad u mag zich weer aan een geweldig nieuw Kerstspel verwachten, maar later meer daar over.

WAT ER AAN KOMT ! DAG VAN DE LANDBOUW IN ZOERSEL (EINHOVEN)

Op 24 en 25 september gaat de jaarlijkse Dag van De Landbouw door op Einhoven. Een jaarlijks feest voor jong en oud. Op de bijgevoegde flyer vind je alle info om van de evenement ten volle te genieten !

ONZE BLIJVER !!

Einde april ging het Lindepaviljoen open in een totaal nieuw jasje en dit niet alleen binnen maar ook buiten !

Met de steun van het Europees Subsidieorgaan LEADER werd een toeristisch onthaalpunt gemaakt rond het Lindepaviljoen. Een gezellige picknickhut gemaakt door het VTI van Zandhoven, een doolhof voor kinderen (en volwassenen !), een kindervertelhoek waar je in open lucht kan luisteren naar het verhaal van de Lindeboom, een speeltractor, 5 mooie infoborden en grote lindeboomfoto's tegen de toren van het Lindepaviljoen kleuren dit onthaalpunt "De Ster". Het kreeg deze naam omdat er gedurende vele jaren vlakbij een herberg De Ster was, waren mensen mekaar vonden. Dit toeristisch onthaalpunt heeft de ambitie om mensen bijeen te brengen : wandelaars, fietsers, toevallige passanten en buren. 

In het Lindepaviljoen maakten we een splinternieuwe tentoonstelling "De Boer..... hij ploegde voort". We tonen impressies van het landbouwleven in Zoersel en omstreken van 3000 jaar geleden tot 1950 ! Maqeuttes van boerderijen van 3000 en 1000 jaar geleden, een maquette van een houtskoolmeiler uit het Zoerselbos, 3D-scans van grafurnen van 3000 jaar oud, bronzen wapens van 3000 jaar oud, gevonden in Pulle, landkaarten van Zoerselse boerderijen die bijna 400 jaar oud zijn, een fotomontage van het boerenleven van 1900 tot 1950. Dit alles is vanaf nu te ontdekken.

De mascottes Warre en Lotte leiden u door de tentoonstelling. Voor kinderen is er een archeologenbak, waar ze archeoloog kunnen spelen, een magnetische puzzel, een maquette van een hoeve uit de ijzertijd, die de kinderen kunnen monteren en demonteren en een wedstrijd waar mooie prijzen te verdienen zijn. Alle info is geschreven in een voor kinderen begrijpelijke taal. Bovendien kunnen de kinderen zich verkleden in kledij van jaren geleden met echte klompen !

Zoerselaar Ivo Pauwels schreef een mooie kinderverhaal over de mensen die eeuwen geleden houtskool maakten in het Zoerselbos. Franky Michielsen illustreerde het verhaal. Het boekje met de titel "Surcele, een sprookje" is te koop voor de democratische prijs van €3. 

Dit alles is gratis te bezoeken iedere zaterdag, zondag en feestdag en dit tot einde september 2022 ! Groepsbezoeken zijn ook mogelijk via deze website !